Over Ik koop lokaal

Waarom lokaal kopen?

Waarom lokaal kopen?

Wist je dat heel wat lokale handelaars investeren in jouw gemeenschap? Zij sponsoren de school van je kind of de vereniging in de buurt, zorgen voor een feestelijke aankleding van de straten in de kerstperiode en organiseren mee de plaatselijke evenementen.

Door lokaal te kopen, steun je de Belgische economie. Lokale ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en betalen hier belastingen. Dat geld stroomt terug naar onze maatschappij.

Veelgestelde vragen

Ik shop bij een keten in mijn gemeente, dat is toch ook lokaal?

Niet helemaal. Ketens zijn meestal niet sociaal verankerd in jouw gemeente. Haalt het filiaal geen goede verkoopcijfers, dan sluit het om elders een nieuwe winkel te openen.

Zonder lokale handelaars wordt elke winkelstraat dezelfde, met telkens dezelfde ketens.
Ik koop lokaal pleit voor een mooie mix, voor een divers aanbod.

Ik koop liever online, kan dit ook lokaal?

Koop je liever online, dan kan je ook voor een lokale webshop kiezen. Heeft jouw lokale winkelier geen webshop, check dan even de Facebook-pagina of bel even naar de winkel. De meeste winkeliers bieden afhaalmogelijkheden of kunnen het product verzenden.

Ik shop online, hoe kan ik zien dat het om een Belgische webshop gaat?

Webshops die eindigen op .be zijn niet noodzakelijk gevestigd in België. Om de oorsprong van een webshop te weten te komen, check je best het adres bij de ‘algemene voorwaarden’ van de website.

Geen antwoord op jouw vraag? Contacteer ons!

Een bruisende handelskern moet je meemaken.

Door te shoppen in jouw buurt, investeer je in de plaatselijke gemeenschap. Winkeliers dragen verder hun steentje bij en geven zuurstof aan de kern. Het zijn ook zij die de plaatselijke verenigingen en evenementen ondersteunen.

Koop lokaal, dat #moetjemeemaken!

Meer weten?

Contacteer ons