BRUUT - De Haan

BRUUT - De Haan

22/01/2020 - 13:47

BRUUT - De Haan

10 jaar geleden leerden mijn man en ik elkaar kennen op de bakkerijschool te Gent. Twee jaar geleden, toen ik hoogzwanger was van ons tweede kindje, beslisten we ervoor te gaan! We starten onze eigen warme bakkerij. Kleinschalig, alles artisanaal gemaakt. Geen bewerkingen of toevoegingen, alles puur natuur. Na het zorgvuldig uitwerken van een businessplan gingen we met mijn 8 maand zwanger buik gaan pitchen bij de banken. Daar wij zeer gemotiveerd en gepassioneerd waren liepen we toch wel al snel op een grote struikelblok: money. Als jonge twintigers van twee zoontjes, nieuwe eigenaars van een zelf gerenoveerd huis was de pot leeg. Na het bekijken van mijn hoogzwanger uiterlijk of bij het vertellen van ons gebrek aan geldelijke middelen kregen we al snel een vreemde blik met een volgend 'nee' antwoord door de bankieren . Desalniettemin bleven we volhardend gemotiveerd onze droom werkelijkheid te maken. En ja hoor, daar was hij dan, de lang verwachte 'JA'! Na grootste verbouwing hebben wij van mijn moeder haar woning een warme bakkerij gemaakt. Sedert 9 maart 2018 is bakkerij BRUUT te De Haan een feit. Ik kan je hier vertellen dat alles rozengeur en maneschijn is. Maar dan zou ik liegen. We hebben veel ups gehad maar zeker ook downs. Maar man, wat zijn wij fiere eigenaars van BRUUT. Nog geen moment spijt gehad. Dit is onze passie, wat we graag doen. En vooral hopelijk nog lang mogen doen. Het is een manier van leven. Het is wie we zijn. We specificeren ons vooral op het 'brood'-gedeelte. Het uitwerken van een mooi assortiment met zorgvuldig uitgezochte ingrediënten. Vele van die ingrediënten zijn afkomstig van lokale handelaars. We willen echt terug de kleine zelfstandige in de kijker zetten. Back to basic.